Strandjes

De strandjes van Mambo Beach

strandjes Mambo BeachMambo Beach is een langgerekt wit zandstrand met verschillende BeachClubs en restaurants. De naam van het strand is eigenlijk Seaquarium Beach.

De naam Mambo Beach is afkomstig van de strandtent ‘Mambo’ die hier vroeger centraal op het strand stond. Deze strandtent was zodanig populair, dat iedereen het strand Mambo Beach is gaan noemen.

De BeachClubs

Mambo Beach strandjesHet strand is verdeeld in 7 verschillende BeachClubs. Van links naar rechts vind je Lionsdive Beach / Hemingway, Chill & Grill, Bonita Beach Club, Madero Ocean Club, Wet & Wild, Cabana Beach en Mood Beach.

Op de strandjes is de sfeer steeds weer anders. Op sommige strandjes heb je ook bediening op het strand. Er zit voor iedereen wel iets leuks bij, net waarnaar je op zoek bent.

De entree om op het strand te komen is overal gelijk (6 gulden p.p.), de prijzen van de ligbedjes verschillen per strand.

Lionsdive Beach / Hemingway

Lions Dive BeachHemingway hoort bij het Lions Dive & Beach Resort. Maar ook als je niet in het hotel verblijft mag je hier op het strand liggen. Op zondagavond wordt er gedanst en is er live muziek.

De strandbedjes staan ver uit elkaar en het is hier redelijk rustig. De prijs van een strandbedje is hier 15 gulden.

Chill & Grill

Chill & GrillChill & Grill hoort ook bij het Lions Dive & Beach Resort. Er hangt hier een gezellige relaxte sfeer, je krijgt hier echt een vakantiegevoel. Op vrijdagmiddag tijdens de happy hour kan het hier erg druk zijn.

Het strand is ook populair onder de lokale (Nederlandse) bevolking. De prijs van een strandbedje is hier 6 gulden.

Bonita

Mambo Beach stoelen aan het strandBonita Beach Club is de nieuwste BeachClub op Mambo Beach. Bonita is een kruising van een lunchroom/bar/snackbar, bij de snackbar kun je dus ook lekkere Hollandse friet met een broodje kroket, kaassoufle etc. bestellen.

Op vrijdagmiddag is het hier gezellig druk tijdens de happy hour. Er is ook een kleine speeltuin voor de kinderen. De prijs van een strandbedje is hier 7 gulden.

Madero Ocean Club

zwembad bij Madero Ocean ClubMadero Ocean Club staat op de plek waar vroeger de strandtent van Mambo Beach stond. De Madero Ocean Club heeft een moderne, hippe, luxe uitstraling, er hangt hier een sfeertje van zien en gezien worden.

Bij Madero is ook een zwembad op het strand, maar hier mag je alleen in zwemmen als je ook een bedje bij het zwembad huurt.

De bedjes bij het zwembad zijn 15 gulden, je kunt er ook een tweepersoons cabana voor 45 gulden huren. Lig je liever op het strand? Op het strand huur je een basic strandbedje voor 6 gulden of een premium strandbedje voor 15 gulden. De cabanas op het strand zijn net als bij het zwembad 45 gulden.

Wet & Wild

Mambo Beach strandjeWet & Wild Beach Club staat met name bekend om de gezellige happy hours op vrijdag en zondagavond. Op zondag is er zelfs een dubbel happy hour, eerst van 18:00 tot 19:00 uur, en daarna van 21:00 tot 22:00 uur.

Maar je kunt hier natuurlijk ook gewoon overdag lekker op het strand komen liggen. De prijs van een strandbedje is hier 5 gulden.

Cabana Beach

Cabana BeachCabana Beach hoort bij het Kontiki Beach Resort en wordt daarom ook weleens Kontiki Beach genoemd. Het is hier net als bij Lionsdive Beach redelijk rustig.

Behalve een restaurant heeft Cabana Beach ook een sportbar. Hier kun je live-uitzendingen bekijken op het strand. Cabana Beach staat ook bekend om de gezellige feestjes die hier elke woensdag gegeven worden.

Cabana Beach strandbedjesBij Cabana Beach vind je lekkere luxe strandbedjes waar je het de hele dag wel op uit kunt houden. Je kunt kiezen uit een regular strandbedje voor één persoon voor 20 gulden, of een VIP set voor twee personen voor 100 gulden (inclusief strandhanddoeken voor 2 personen en een fles water).

De strandbedjes op Cabana Beach zijn allemaal inclusief de entree van Mambo Beach. Let op: de eerste drie rijen strandbedjes zijn gereserveerd voor gasten van het Kontiki Beach Resort.

Mood Beach

Cabana op Mood BeachMood Beach is het chiquere gedeelte en heeft net als Cabana Beach heerlijke luxe strandbedjes voor dezelfde prijzen als bij Cabana Beach. Het is hier rustiger maar ook duurder dan bij de andere BeachClubs. Nadeel is dat je hier niet via het strand de zee in kan, maar via een trap het water in moet.

Je kunt hier ook nog voor een VIP set strandbedjes gaan, voor 250 gulden heb je dan vier strandbedjes met vier strandhanddoeken, twee flessen water, en de entree voor het strand voor vier personen.