Activiteiten

Behalve zwemmen, zonnen, shoppen, eten en uitgaan zijn er ook een aantal activiteiten die je bij Mambo Beach kunt doen.

Off-road buggytour

buggy tour curacaoGa mee met de spannendste en coolste tour op Curaçao. Gedurende 3 uur rijd je op een ATV, oftewel een quad, en verken je het ruige terrein en de natuur aan de noordkant van Curaçao.

Je gaat buiten de gebaande paden, langs de zanderige woestijncactusvlaktes aan de noordkust, en bezoekt o.a. een verborgen ‘Arowaks’ indianengrot. Geniet van dit off-road avontuur en maak foto’s die je op andere tours niet kunt maken.

Er zijn twee aanbieders van off-road byggytours bij Mambo Beach:

Sea Trek onderwaterwandeling

sea trek curacaoBij Sea Trek maak je een onderwaterwandeling op een diepte van 7 meter en ervaar je hoe mooi de onderwaterwereld is. Met een speciaal ontworpen helm, voorzien van zuurstof, loop je onder begeleiding van een ervaren (duik)instructeur over de bodem van de oceaan.

Bewonder het prachtige koraal en de mooiste vissen in hun natuurlijke habitat. Het voelt eigenlijk alsof je in een aquarium rondloopt. Je hoofd blijft helemaal droog, dus het is niet nodig om je bril of contactlenzen uit te doen.

Substation Curaçao

substation-onderzeeer-curacaoHou jij van avontuur en wil je de diepe donkere wateren rondom Curaçao ontdekken? Stap dan aan boord van Substation Curaçao.

Daal in de kleine onderzeeër af tot een diepte van 200 meter. Onderweg zie je van alles, kleurrijke vissen, bijzondere koralen en zelfs de Stella Maris, een scheepswrak die al 30 jaar op 135 meter diepte ligt.

Seaquarium

lunchtofoto-Sea-AquariumBewonder de onderwaterwereld in het Curaçao Sea Aquarium. Sta oog in oog met verschillende kleurrijke vissen, zeeschildpadden, dolfijnen, haaien en andere zeedieren (hallo zeester en zeekomkommer 😉).

Bij het Seaquarium kun je ook een Animal Encounter boeken waarbij je zelf de haaien en roggen kunt voeren terwijl je snorkelt. De verpleegsterhaaien, citroenhaaien, pijlstaartroggen en andere roofvissen voer je tijdens het snorkelen door speciale ramen.

ocean lensOf neem een kijkje in het diepe zonder nat te worden. Daal 19 treden af naar 5,2 meter onder de zeespiegel en kijk door een groot raam, de Ocean Lens, de onderwater-wereld in. Loop een paar meter naar voren, ga op het matras liggen en zie de ene mooie vis na de andere. En terwijl jij de onderwater-wereld bekijkt, vertelt de gids je alles over de vissen die je ziet.

Dolphin Academy

Dolphin-AcademyBij het Curaçao Sea Aquarium vind je ook Dolphin Academy, hier kun je deelnemen aan een aantal unieke duik- of snorkel ervaringen met dolfijnen: Dolphin Encounter, Dolphin Swim, Dolphin Snorkel of Dolphin Scuba Encounter.

Heb je al je duikbrevet? Boek dan een Open Water Dolphin Dive en duik met de dolfijnen de open zee in. De dolfijnen bepalen hierbij zelf hoe de duik verloopt. Of het tijd is voor het achtervolgen en vangen van vissen op het rif, of om persoonlijk met je te communiceren, zij zijn de baas!

Duiken en snorkelen

ocean encountersAltijd al willen leren duiken? Dat kan bij Ocean Encounters op Mambo Beach. Je kunt hier terecht voor een PADI of SSI Duikcursus, maar je kunt ook meegaan met een van de dagelijkse duiktrips per boot.

Wat dacht je van een tank bootduik, nachtelijke bootduik of open water dolfijn duik?

Behalve duiktrips hebben ze ook leuke snorkeltrips en snorkel-boottochten.